Lär dig segla!

Seglingskurser

Umeå Segelsällskap är certifierad seglarskola hos Svenska Seglingsförbundet, och alla kurser följer SSFs kursplaner. En kurs omfattar flera kurstillfällen och innehåller en del teoretiska och väldigt många praktiska moment. Längre ner på denna sida kan du ta del av årets kursutbud.

Onsdagseglingar

Vi genomför Onsdagsseglingar kl 18:00 med kölbåtarna som vi rekommenderar att man besöker om man är seglingssugen och inte äger en egen båt. Ställ dig vid mastkranen och fråga de som är på väg ut så kan man säkert få åka med. 

Prova på att segla

Umeå Segelsällskap erbjuder företag och organisationer aktiviteter med möjlighet att prova på segling i fin miljö. Vi har vid flera tillfällen arrangerat “Prova på seglingar” som har varit mycket uppskattade. Extra spännande kan det bli när vi anordnar en miniregatta på en tävlingsbana där flera båtar kan delta.

Förutom själva seglingen så erbjuder vi tillgång till vår klubbstuga, grillglöd och vedeldad bastu på piren i vår klubbhamn i Bredvik Obbola som är vackert belägen vid Umeälvens mynning till havet.

Seglingskurser 2024

Umeå Segelsällskap är certifierad seglarskola hos Svenska Seglingsförbundet, och alla kurser följer SSFs kursplaner.

Optimistjollekurs för barn & ungdomar, sommarkurser

Under sommaren kommer vi att erbjuda ett veckoläger med nybörjar och fortsättningskurs. Under en lägervecka lär man sig grunderna i segling i teori och praktik, tillräckligt för att kunna fortsätta på en fortsättningskurs, och sedan vidare till föreningens ordinarie klubbträningar. Förutom segling lär man sig också ta hand om sin båt, och har kul med sina seglingskamrater.

Platser kvar!

Nybörjarkurs
START 17 juni, avslut 23 juni

OBS! Nytt datum!

Under nybörjarkursen får du lära dig att gasa och bromsa med segelbåt och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under nybörjarkursen lära dig att lägga till med segelbåt och hur du ska justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling.


Dagläger 8:30 – 16:00
Optimist nybörjare start 17 juni

Pris 3.100 kr per deltagare.

Fortsättningskurs 1 st

(enbart vid tillräckligt många intresserade)

Om vi har tillräckligt många intresserade försöker vi ordna en fortsättningskurs. Anmäl ditt intresse i formuläret nedan, så tar vi kontakt när tillräckligt många anmält sig.

Under fortsättningskursen lär du dig de olika seglingssätten grundligt. Vi befäster de kunskaper du fick under nybörjarkursen, förfinar manövrar och lär dig nya moment. Du kommer att få testa på att tävla i segling. Självklart lär du dig också mer kring säkerheten på sjön.

Nybörjarkurs för Ungdomar & Vuxna
START 8 juni 2024  FULLBOKAT

Söndag den 8 juni startar vi en nybörjarkurs i segling för ungdomar över 14 år och vuxna. Vi kommer att gå igenom grunderna i segling och träna mycket praktisk segling. Deltagarna kommer att få segla en liten kölbåt, CB66 och jollar av typen laser. Laser är en lätt och rolig, men utmanande enmansbåt. Båten seglas på OS av både damer och herrar men är också en utmärkt instegsjolle för alla som gillar fart och vatten. 

CB66 är en liten, snabb kölbåt med gennacker som seglas av tre personers besättning. Den är lättseglad men ändå rolig, blåser det lite så planer den fint på undanvinden. CB66 tävlas bland annat ii sprintsegling över hela sverige. I umeå kommer UMSS att arrangera ett SM-kval i sprintsegling i CB66 29 aug – 1 september. 

Under nybörjarkursen får du lära dig att gasa och bromsa med segelbåt och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under nybörjarkursen lära dig att lägga till med segelbåt och hur du ska justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling. När man genomfört kursen kan man vara med på UMSS jolleträning (tisdagar) och som besättning på sprintträning (torsdagar). Läs mer på Jollesektionen.

 

Kursen hålls på helger och vardagskvällar från 8 juni till 19 juni, totalt 6 tillfällen.

Pris 3100 kr per deltagare.

CB66
CB66