Lär dig segla!

Seglingskurser

Umeå Segelsällskap arrangerar seglingskurser för nybörjare i samarbete med Medborgarskolan. En kurs omfattar flera kurstillfällen och innehåller en del teoretiska och väldigt många praktiska moment. Barn och ungdomar upp till och med 15 år seglar Optimistjollar medan äldre ungdomar från 15 år och vuxna seglar Laserjolle och kölbåt/Forebåt.

Kursutbud

Sommaren 2022 så är det framförallt våra Onsdagsseglingar kl 18:00 med kölbåtarna som vi rekommenderar att man besöker om man är seglingssugen och inte äger en egen båt. Ställ dig vid mastkranen och fråga de som är på väg ut så kan man säkert få åka med. Torsdagar seglar vi med FORE båtar och från klockan 18:00 är man välkommen att medverka. Vi har 4 sådana båtar i klubben och de kan man även boka och hyra ifall man inte har en egen båt. Vi kallar det för PAY & SAIL.

Prova på att segla

Umeå Segelsällskap erbjuder företag och organisationer aktiviteter med möjlighet att prova på segling i fin miljö. Vi har vid flera tillfällen arrangerat “Prova på seglingar” som har varit mycket uppskattade. Extra spännande kan det bli när vi anordnar en miniregatta på en tävlingsbana där flera båtar kan delta.

Förutom själva seglingen så erbjuder vi tillgång till vår klubbstuga, grillglöd och vedeldad bastu på piren i vår klubbhamn i Bredvik Obbola som är vackert belägen vid Umeälvens mynning till havet.