Prova på segling

Prova på att segla

Umeå Segelsällskap erbjuder alla som är intresserade att prova på segling i fin miljö. Ta kontakt med oss om du själv eller tillsammans med familj, släkt och vänner vill prova på. Även företag och organisationer är välkomna. Vi har vid flera tillfällen arrangerat “Prova på seglingar” som har varit mycket uppskattade. Extra spännande kan det bli när vi anordnar en miniregatta på en tävlingsbana där flera båtar kan delta.

Förutom själva seglingen så erbjuder vi tillgång till vår klubbstuga, grillglöd och vedeldad bastu på piren i vår klubbhamn i Bredvik Obbola som är vackert belägen vid Umeälvens mynning till havet.

Det brukar vara trevligt att avsluta seglingen med en bit mat. Att köpa in färdig mat från ett cateringföretag är ett enkelt och bra sätt att få till en lyckad aktivitet för familjen/släkten/vänner/personal/kunder om ni inte själva vill laga mat/grilla. Ibland kan segelsällskapet ordna detta beroende på vad ni önskar.

Exempel på upplägg

Vi har stora fina segelbåtar. Vi ordnar middag i vår nyrenoverade klubbstuga. Avsluta med Umeås häftigaste vedeldade bastu ute på piren.

  • Start kl 16:00
  • 2 – 6 båtar och 2 till 5 personer på varje båt, erfaren kapten på varje båt, max 25 personer.
  • Genomgång av båtarna, tampar, fall, skot, mm.
  • Seglingstermer, val av bana, regler, säkerhet.
  • Segling på vald bana.
  • Bastubad i Umeås häftigaste vedeldad bastu ute på piren

Middag i nyrenoverade klubbhuset inkl. måltidsdryck, önskas något starkare får man fixa själv.

Möjlighet att ta bussen från Vasaplan till Obbola Byviken, lämplig avgång strax efter 15:00 och hemresa strax före kl 22:00 (kolla med www.tabussen.nu).

OBS! Segling klassas numera som friskvård!

Intresseanmälan & Bokning

Datum sätter vi i samråd. Skicka ett mejl till brev@umss.se eller ring Thomas Hansson-Mild 070-301 27 97.