Välkommen till USS Jollesektion!

USS jollesektion har verksamhet för barn, ungdomar och vuxna som seglar jolle. De båttyper vi seglar är främst Optimistjolle, Laserjolle samt Ok-jolle. Under seglingssäsong tränar vi tisdag- och torsdagkvällar från början av maj till slutet av september.

Varmt välkommen till oss! Är du intresserad? Skicka ett mail till brev@umss.se

USS Jollesegling säsongen 2023

Året bjuder både på utveckling och möjligheter. Under säsongen kommer vi att ha träning med tränare varje vecka, Vuxen och Ungdomskurs, Optimistjollekurs och flera medlemmar som åker ut och tävlar. Flera klubbmedlemmar siktar på SM i OK jolle, laser master SM och/eller ungdoms SM.

Jollesektionen leds av en liten grupp, som får stöd och hjälp av övriga jolleseglare. Tim Lindgren är sammankallande, och Anders Widding och Per Hallgren stöttar och är bollplank. Yuri Schwarts håller ihop säsongens segelträningar.

Sektionen har också kommunikation om aktuella händelser via USS Jolles Slackanal (Slack är en meddelandetjänst se https://slack.com/ och skicka mail till brev@umss.se för att bli tillagd i slack-kanalen).

Om du vill vara med och segla, undrar över något eller vill engagera dig i jollesektionen så kan du gärna ringa Tim  Lindgren på 073-0705070

 

Planerade Jolle arrangemang 2023

Segelkurser 2023

Umeå Segelsällskap är certifierad seglarskola hos Svenska Seglingsförbundet, och alla kurser följer SSFs kursplaner. I år kommer vi att arrangera flera kurser. Här kan du läsa allt om våra kurser och anmälan.

Träningar 2023

Organiserade segelträningar med jolle sker två dagar i veckan under våren/försommaren från 23 maj till 29 juni och under sensommaren/hösten från 1 augusti till 12 september. 

Tisdagar & Torsdagar kl 18.00-20.00  Träningar med tränare med ett upplägg för dagen och följebåt. De mer erfarna seglarna delar på tränarsysslan. Några av dessa träningar kommer eventuellt att vara poängsegling. Uppehåll efter 10 juli till 8 augusti. 

Gemensam träningstid utan tränare. De som vill träna hör av sig via Slack (för seglare som har egen båt och kan hantera den själv. Ingen följebåt är inplanerad för tillfället).

 

Tävlingar/arrangemang i regionen 2023

  6-7 maj             Sprintläger Hudiksvall

  20-21 maj        Optimist/ILCA Regionläger Sundsvall
  (med rikstränare för respektive klass). För info & anmälan klicka här!

  3-6 juni            Instruktör/Tränarutbildning Grön Åre

  17-18 juni         JolleCup 1 (regionkval) Sundsvall

  7-8 juli              2 krona SM i Åre

  11-13 aug          JSM Stenungsund

  19-20 aug         Breddläger Optimist/ILCA Njurunda

  9-10 sept         JolleCup 2 (regionkval) Hudiksvall

  23 sept             Norrländskan, Sprint i Hudiksvall

   

  Läs mer om vad som händer i vår seglingsregion och seglarsverige på Sverige (sailarena.com), där finns också möjlighet att anmäla sig till tävlingar och träningar. 

  Optimist- och Laserjollar för uthyrning

  Jollesektionens ambition är att i mesta möjliga mån kunna erbjuda nybörjare (unga och äldre) som deltar i vår verksamhet möjlighet att hyra båt. 

  För mer information: Ring eller mejla brev@umss.se, ussjollesegling@gmail.com.