Välkommen till USS Jollesektion!

USS jollesektion har verksamhet för barn, ungdomar och vuxna som seglar jolle. De båttyper vi seglar är främst Optimistjolle, Laserjolle samt Ok-jolle. Under seglingssäsong tränar vi tisdag- och torsdagkvällar från början av maj till slutet av september.

Varmt välkommen till oss! Är du intresserad? Skicka ett mail till ussjollesegling@gmail.com

USS Jollesegling säsongen 2022

I år startar vi upp Jolleseglingen i Umeå Segelsällskap på allvar efter pandemin. Året bjuder både på utveckling och möjligheter. Under säsongen kommer vi att ha träning med tränare varje vecka, Optimistjollekurs och flera medlemmar som åker ut och tävlar. Flera klubbmedlemmar siktar på VM i OK jolle som går nästan på hemmaplan.  

Jollesektionen leds av en liten grupp, som får stöd och hjälp av övriga jolleseglare. Tim Lindgren är sammankallande, och Anders Widding och Per Hallgren stöttar och är bollplank.

Sektionen har också kommunikation om aktuella händelser via USS Jolles Slackanal (Slack är en meddelandetjänst se https://slack.com/ och skicka mail till ussjolleseglning@gmail.com  för att bli tillagd i slack-kanalen).

Om du vill vara med och segla, undrar över något eller vill engagera dig i jollesektionen så kan du gärna ringa Tim  Lindgren på 073-0705070

 

Planerade Jolle arrangemang 2022

Optimistjollekurs för barn och ungdomar

27 juni börjar Seglarskolan för barn och ungdomar. Håll utkik på USS hemsida, medborgarskolan och facebook för anmälan.

Träningar 2022

Träningen startar preliminärt 10 maj, titta på hemsidan och i Slack, och pågår september månad ut. 

Tisdagar  kl 18.00-20.00  Träningar med tränare med ett upplägg för dagen och följebåt. De mer erfarna seglarna delar på tränar sysslan. Några av dessa träningar kommer eventuellt att vara poängsegling. Uppehåll efter 10 juli till 8 augusti. 

Torsdagar kl 18.00 Gemensam träningstid utan tränare. De som vill träna hör av sig via Slack (för seglare som har egen båt och kan hantera den själv. Ingen följebåt är inplanerad för tillfället).

Söndagar  kl 10.00  Gemensam träningstid utan tränare. De som vill träna hör av sig via Slack (för seglare som har egen båt och kan hantera den själv. Ingen följebåt är inplanerad för tillfället).

 

Egna och interna tävlingar

  • 21 – 22 augusti jubileumssegling 
  • 24 september 2022 Klubbmästerskap i OK-jolle, ILCA och Optimistjolle, (12 september är reservdag).  En Trevlig dag med intensiv segling och trevlig samvaro!

Optimist- och Laserjollar för uthyrning

Jollesektionens ambition är att i mesta möjliga mån kunna erbjuda nybörjare (unga och äldre) som deltar i vår verksamhet möjlighet att hyra båt. Vi har i normalfall möjlighet att erbjuda uthyrning till seglare som medverkar i seglarskola eller veckoträningarna.

MEN, tills vi har en ansvarig för jollarna eller jolleverksamheten pausar vi all uthyrning/utlåning av klubbens optimist och Laser-jollar.

För mer information se kontaktuppgifterna ovan.