Umeå Segelsällskap (USS)

Klubbinformation

Umeå Segelsällskap (USS) bildades redan 1882 och är en av Sveriges äldsta föreningar. USS är en förening som är medlem i Svenska Seglarförbundet samt Svenska båtunionen. Föreningens huvudsakliga uppgift är att bedriva seglingsidrott för såväl juniorer som seniorer. Detta sker genom seglingsutbildning och träning samt tävlingsverksamhet för både barn, ungdomar och vuxna.

Segelsällskapet ordnar även nybörjarkurser för vuxna i segling samt har jolleläger för ungdomar. Föreningen har sin anläggning i Obbola strax utanför Umeå med klubbstuga, uppläggning för jollar och båthamn för större båtar. Utöver detta har föreningen många medlemmar som utövar båtliv i bredare bemärkelse, t ex i eskadersegling. I denna del av verksamheten har vi också en hel del medlemmar med motorbåt vilka vi också välkomnar.

Bli medlem

Medlemsavgift 2023:
Junior (t om 20 år) 150 kr
Senior  500 kr
Familj  800 kr (vuxna med hemmaboende barn)

Avgiften betalas in via en faktura som skickas ut via e-post till den adress som anges vid anmälan.

Detta ingår:
•  Bullentinen 2 ggr/år (medlemstidning)
•  Medlemskap i Båtunionen med tidningen Båtliv, 6 nr/år
•  Nyttja klubbstugan
•  Hyra optimistjollar & laser-jollar
•  Använda bastun i hamnen
•  Tillgång till bryggan i Simphamn
•  Klubbtävlingar med ringa startkostnad
•  Vara med på trevliga tillställningar

Ansökan om Medlemskap via Båtunionen

Pga av GDPR och korrekt kö hantering så måste man ansöka till medlemskap genom Båtunionen. Det är där vi i segelsällskapet hanterar alla medlemmar, båtplatser mm. När du klickar på knappen, kommer du till en inloggningsruta där du kan skapa ett nytt konto. När du är inloggad kan du välja om du vill bli medlem, ansöka om bryggplats osv. Då får vi in din ansökan och kan hjälpa dig på bästa sätt.

Du behöver inte ha egen båt för att bli medlem!
Varmt välkommen till oss!

Kontaktinformation

Klubbhamnens koordinater
63 41 07 N, 20 18 17 O

Bredvik gästhamn/Obbola i Västerbotten.
E-post: brev@umss.se

Postadress: Box 378, 901 08 Umeå.

Bankgiro: 5780-3835.  SWISH: 123 653 58 27

Stuga & öppning av vägbom

För att få tillgång till att öppna vägbommen, klubbstugan och bastu behöver du en nyckeltagg. Den kan köpas av medlemmar. Kontakta någon av följande: Daniel Johansson 070 – 242 02 89, Per-Erik Eriksson 070 – 650 63 99, Jonas Osterman (076 – 13 14 15 3), så kan de lämna ut en tagg till en kostnad av 200 kr per tagg.

Som medlem kan du även få tillgång till klubbstugan för privata tillställningar/fester. Vi har haft både bröllop- och dopfester i stugan. Kontakta: Jonas Osterman, Tel 076 – 13 14 15 3.

Vill du ha en egen bryggplats?

Som medlem i Umeå Segelsällskap kan man få tillgång till en egen bryggplats i marinan. Marinan och gästhamnen sköts av föreningen Umeå Segelsällskap Hamnförening. Du kan antingen betala en insats eller betala en säsongsavgift. Årsavgiften blir lägre om du betalar in en insats. 

Klubbkläder, vimpel & pin

Visa vilket sällskap du tillhör

Vi har tagit fram ett nytt “klubbmärke” som är ett vävt märke i färg med ljusgrå botten. Detta märke kan värmas fast på kläder, väskor, kepsar osv. På kläderna värms märket fast på vänster bröst eller på vänster ärm. Det senare kan vara bra om man har flytvästen på och man vill att märket ska synas.

Om man har en favoritseglingsjacka så kan man få värma fast klubbmärket för endast 25 kr på plats hos Jobline som nu har alla märken och provplagg hos sig.

För mer information om kläderna, olika tryck och priser så hänvisar vi till dokumenten på denna sida. Om ni vill se och känna på kläderna och prova storlekar så kan ni göra detta hos Jobline som finns på Västerslätt i Umeå. Det är även de som tar emot beställningar samt levererar och tar betalt. Vår kontaktperson där är Katarina Jonsson.

Vi hoppas att många vill beställa och hjälpa till att visa upp vår fina klubb i olika sammanhang. I detta dokument kan du se förslag på olika kläder, med tryck och ca priser.

Beställ kläder

Här är blanketten som du ska använda vid beställning. Det går bra att skriva ut den, för att sedan fylla i den för hand och lämna den till Jobline. Viktigt då är att alla kontaktuppgifter + signatur är ifylllt. Det går också bra att skicka den elektroniskt direkt med e-post till Jobline.

Klubbvimpel

Vi har en egen klubbvimpel med USS som vajar fint i masten när du ligger i hamn eller kappseglar. Den kan bli din för 200 kr.

Ta kontakt med vår kassör Per Gandal pergandal@hotmail.com

Klubbmärke – pin

Vi har tagit fram pins (11×11 mm) med vårt klubbmärke. Passar fint att sätta på jackan, kavajslaget eller blusen. Den kostar 50 kr.

Ta kontakt med vår kassör Per Gandal pergandal@hotmail.com